fredag 23 oktober 2015

Wienernougat

Ca 40 st


 

125 g mandelspån, rostade (Färdigrostade eller rosta själv)
250 g nougat

150 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll mandelspånen på en ugnsplåt och rosta dem mitt i ugnen i 4-6 min.
2. Smält nougat och choklad över vattenbad. Blanda ner den rostade mandeln.
3. Bred ut chokladmassan, ca 2 cm tjock, i en form, ca 20 x 18 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stå i kylen i någon timme och stelna.
4. Ta ut kakan en liten stund innan du skär upp den. Lättast att skära om du tar upp hela kakan med bakplåtspappret och skär upp på en skärbräda. Skär kakan i bitar, ca 1,5 x 2,5 cm. Förvara dem i en burk med tätslutande lock.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar