Ca 40 st
125 g mandelspån, rostade (Färdigrostade eller rosta själv)
250 g nougat
150 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad
250 g nougat
150 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll mandelspånen på en ugnsplåt och rosta dem mitt i ugnen i 4-6 min.
2. Smält nougat och choklad över vattenbad. Blanda ner den rostade mandeln.
3. Bred ut chokladmassan, ca 2 cm tjock, i en form, ca 20 x 18 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stå i kylen i någon timme och stelna.
4. Ta ut kakan en liten stund innan du skär upp den. Lättast att skära om du tar upp hela kakan med bakplåtspappret och skär upp på en skärbräda. Skär kakan i bitar, ca 1,5 x 2,5 cm. Förvara dem i en burk med tätslutande lock.
Från: Lindas bakskola
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar