Jag har aldrig varit överförtjust i banankaka, men denna är verkligen otroligt god och enkel att göra dessutom :)
Banankaka med mörk choklad
50 gram smör
2 st bruna bananer (mosade)
2 st ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2,5 tsk vaniljsocker
1-1,5 tsk malen kanel
75 gram mörk choklad (grovt hackad)
0,5 dl mjölk
2 st bruna bananer (mosade)
2 st ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2,5 tsk vaniljsocker
1-1,5 tsk malen kanel
75 gram mörk choklad (grovt hackad)
0,5 dl mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund springform.
Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker riktigt vitt och poröst.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke (mjöl, vaniljsocker, bakpulver, kanel) och sikta ner det i äggsmeten. Vänd ner försikitigt.
Hacka chokladen grovt. Mosa bananerna och vänd ner det tillsammans med det smälta smöret och den hackade chokladen i smeten. Detta ska vändas ner varsamt så att luften stannar kvar i smeten. Häll därefter ner mjölken och blanda.
Häll ner smeten i formen och grädda kakan i ca 30-35 minuter i mitten av ugnen. (lägg eventuellt över lite folie på slutet om du tycker att den får för mycket färg) Känn med sticka så att kakan är torr.
Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker riktigt vitt och poröst.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke (mjöl, vaniljsocker, bakpulver, kanel) och sikta ner det i äggsmeten. Vänd ner försikitigt.
Hacka chokladen grovt. Mosa bananerna och vänd ner det tillsammans med det smälta smöret och den hackade chokladen i smeten. Detta ska vändas ner varsamt så att luften stannar kvar i smeten. Häll därefter ner mjölken och blanda.
Häll ner smeten i formen och grädda kakan i ca 30-35 minuter i mitten av ugnen. (lägg eventuellt över lite folie på slutet om du tycker att den får för mycket färg) Känn med sticka så att kakan är torr.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar