söndag 25 oktober 2015

Banankaka med mörk choklad

Jag har aldrig varit överförtjust i banankaka, men denna är verkligen otroligt god och enkel att göra dessutom :)


Banankaka med mörk choklad
50 gram smör
2 st bruna bananer (mosade)
2 st ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2,5 tsk vaniljsocker
1-1,5 tsk malen kanel
75 gram mörk choklad (grovt hackad)
0,5 dl mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund springform.
Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker riktigt vitt och poröst.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke (mjöl, vaniljsocker, bakpulver, kanel) och sikta ner det i äggsmeten. Vänd ner försikitigt.
Hacka chokladen grovt. Mosa bananerna och vänd ner det tillsammans med det smälta smöret och den hackade chokladen i smeten. Detta ska vändas ner varsamt så att luften stannar kvar i smeten. Häll därefter ner mjölken och blanda.
Häll ner smeten i formen och grädda kakan i ca 30-35 minuter i mitten av ugnen. (lägg eventuellt över lite folie på slutet om du tycker att den får för mycket färg) Känn med sticka så att kakan är torr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar