måndag 19 oktober 2015

Revbensspjäll som faller i bitar

Det här har vi gjort med jämna mellanrum sen jul, vi brukar servera dom med sås och potatis, som en stek helt enkelt, en väldigt mör stek som faller i bitar när man försöker skära upp den. Vi har även provat att göra den på fläskkarré (hel, benfri) och högrev, vilket blev jättebra.
Vi använder neutral grillolja, men det går säkert bra med smaksatt med. Eller en glaze om man gillar det. Man kan smaksätta oljan med det man känner för, vi brukar ha i lite kryddpeppar men har även provat bla ingefära.1 kg tjocka revbenspjäll, med knäckta ben (eller annat fettrikt kött)
Salt och peppar

*Sätt ugnen på 150 grader. Krydda spjällen med salt och peppar, snåla inte. Lägg den på ett stort ark aluminiumfolie och vik ihop till ett paket, se till att det är tätt, annars kan det bli torrt. Tillaga på en plåt i mitten av ugnen i ca 5 timmar.


ca ½-1 dl grillolja orginal
ca 2 krm mald kryddpeppar

*Blanda grilloljan med smaksättning. Ta ut spjällen och höj ugnsvärmen till 225 grader. Lyft försiktigt över spjället från paketet till en plåt med bakplåtspapper på. Pensla på rikligt med grillolja och stek dom vidare i ugnen tills de börjar på fin färg. Pensla på lite extra vid behov.

Njut som dom är eller tillsammans med sås och potatis och kanske en god sallad...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar