torsdag 29 oktober 2015

Ljummen Laxsallad

Det här receptet innehåller ett par grejer som jag verkligen antingen inte tycker om (avokado) eller som jag inte tycker man ska blanda i mat (päron) och ändå är det riktigt gott.
Prova!

Ingredienser
•   4 laxfiléer
•   1 msk rapsolja
•   1 msk citronpeppar
•   1 citron
•   1-2 vitlök
•   100 g bladsallad
•   ½ gurka
•   ½ päron
•   2 avokado
•  1 rödlök
•  3 tomater
•  2 dl kesella el yoghurt
•  1 dl Bulgur

Så här gör du:
* Koka bulgurn efter anvisningarna. Ställ åt sidan och låt svalna.
* Skär laxen i kuber och krydda med citronpeppar och pressad citron. Finhacka vitlöken. Hetta upp olja i en stekpanna, sänk värmen och lägg i vitlöken. Fräs försiktigt någon minut under omrörning blanda sedan i laxen. Stek tills laxen fått fin färg runt om. Ställ åt sidan så länge.
* Skär gurka, rödlök, tomat, päron och avokado i lagom stora bitar. Blanda allt i en stor skål tillsammans med sallad. Blanda ner laxen och bulgurn. Pressa över lite av citronen och ringla över lite olja. Smaka av med salt och peppar.
* Servera salladen med en klicka kesella eller yoghurt och ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar