Detta är verkligen en otroligt god rabarberpaj och dessutom så väldigt lätt att göra.
150°C
6 port
Ingredienser:
500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
smör till formen
Till servering:
Vaniljglass eller vaniljsås
- Sätt ugnen på 150°C.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
- Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
- Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.
- Till servering: Servera gärna ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.
Orginalrecept finns på Ica Knäckig Rabarberpaj
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar