tisdag 13 oktober 2015

Knäckig Rabarberpaj


Detta är verkligen en otroligt god rabarberpaj och dessutom så väldigt lätt att göra.

Knäckig Rabarberpaj
Knäckig Rabarberpaj
150°C

6 port
Ingredienser:
500 g rabarber

2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
smör till formen

Till servering:
Vaniljglass eller vaniljsås


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
  4. Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.
  6. Till servering: Servera gärna ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.


Orginalrecept finns på Ica Knäckig Rabarberpaj

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar