måndag 23 november 2009

Thailändsk fläskfilé

Detta är en av mina absoluta favoriträtter. Det är bara så fantastiskt gott.

Smaklig måltid!

4 Port

500g fläskfilé
2-3 medelstora purjolökar
2-3 vitlöksklyftor
½ - 1 tsk sambal olek
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk färsk eller 1 tsk malen ingefära
1 kycklingbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
2 dl matlagningsyoghurt

Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Skölj och skär purjolöken. Skala och skiva vitlöken. Stek köttet i smör ca 3 minuter per sida, salta o peppra. Fräs grönsakerna i smör i en traktörpanna några minuter. Smaksätt med riven ingefära och smula i buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och matlagningsyoghurt. Lägg i köttet och låt grytan koka upp.

Servera med kokt ris eller bulgur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar