4 portioner
Ingredienser:
600 g laxfilé
2 st lime
citronpeppar
vitpeppar
dill finhackad
0,5 st zuccini
0,5 st purjolök
1 st morot
1 dl grönskasbuljong
persilja
Gör så här:
Lägg laxfilén på ett fat med skinnsidan ner. Pressa över limesaften och strö över citronpeppar, vitpeppar och den finhackade dillen. Låt stå i kylen och dra i en halvtimme.
Stek därefter laxfilén hastigt på båda sidor men med skinnsidan ner först.
Sauterade grönsaker
Smält smör i botten på en gryta, lägg ner de strimlade grönsakerna och låt dom svettas under lock i 5 minuter. Tag av locket och häll i 1 dl grönsaksbuljong. Låt ångkoka i 5 minuter.
Strö över vitpeppar och finhackad persilja.
Servera med sallad och ris eller kokt potatis.
(Hittade receptet på SVT.se)
Gör en cream fraiche-sås på tex:
Cream Fraiche
majonäs
citronsaft
citronpeppar
örtsalt
dill
sambal oelek
Prova er fram till något gott...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar