tisdag 17 november 2009

Limemarinerad Laxfilé

4 portioner


Ingredienser:

600 g laxfilé
2 st lime
citronpeppar
vitpeppar
dill finhackad
0,5 st zuccini
0,5 st purjolök
1 st morot
1 dl grönskasbuljong
persilja



Gör så här:

Lägg laxfilén på ett fat med skinnsidan ner. Pressa över limesaften och strö över citronpeppar, vitpeppar och den finhackade dillen. Låt stå i kylen och dra i en halvtimme.

Stek därefter laxfilén hastigt på båda sidor men med skinnsidan ner först.

Sauterade grönsaker

Smält smör i botten på en gryta, lägg ner de strimlade grönsakerna och låt dom svettas under lock i 5 minuter. Tag av locket och häll i 1 dl grönsaksbuljong. Låt ångkoka i 5 minuter.

Strö över vitpeppar och finhackad persilja.

Servera med sallad och ris eller kokt potatis.

(Hittade receptet på SVT.se)

Gör en cream fraiche-sås på tex:

Cream Fraiche

majonäs

citronsaft

citronpeppar

örtsalt

dill

sambal oelek

Prova er fram till något gott...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar