En riktigt god pastasås och dessutom väldigt enkel att göra.
Det fungerar även bra med bacon eller något annat gott salt kött. Vi har provat med bacon och det blev lika gott, även om jag saltade lite för att bättra på sältan.
4 portioner
Ingredienser:
400 g kassler, i strimlor (eller bacon)
1 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 dl lätt crème fraiche
1 msk fransk senap
6 st soltorkade marinerade tomater, grovhackade
1 krm svartpeppar
(3 msk persilja, hackad)
Gör så här:
1. Bryn kasslerstrimlorna i smör i en stekpanna. Strö över mjölet och blanda.
2. Häll över vatten och crème fraiche. Rör om och koka upp.
Låt såsen koka några minuter.
3. Tillsätt senap och soltorkade tomater. Låt koka ca 2 minuter.
4. Smaka av med svartpeppar och strö över persilja. Servera med kokt pasta och sallad.
(hittad på alltommat.se)
Det fungerar även bra med bacon eller något annat gott salt kött. Vi har provat med bacon och det blev lika gott, även om jag saltade lite för att bättra på sältan.
4 portioner
Ingredienser:
400 g kassler, i strimlor (eller bacon)
1 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 dl lätt crème fraiche
1 msk fransk senap
6 st soltorkade marinerade tomater, grovhackade
1 krm svartpeppar
(3 msk persilja, hackad)
Gör så här:
1. Bryn kasslerstrimlorna i smör i en stekpanna. Strö över mjölet och blanda.
2. Häll över vatten och crème fraiche. Rör om och koka upp.
Låt såsen koka några minuter.
3. Tillsätt senap och soltorkade tomater. Låt koka ca 2 minuter.
4. Smaka av med svartpeppar och strö över persilja. Servera med kokt pasta och sallad.
(hittad på alltommat.se)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar