Vi har sen ca 4-5 månader tillbaka ätit enligt LCHF-metoden (Low Carb, High Fat) och jag har gått ner ca 4 kg (jag fuskar lite) och maken ca 11 kg. Ett av våra favoritrecept ser ut såhär:
Pajskal:
4 st ägg
1 dl grädde
2 msk smör
Smält smöret i pajformen (använd ej för liten form, äggstanningen sväller ganska mycket) i ugnen. Vispa ihop ägg och grädde och häll i pajformen. Grädda i ugnen (ca 175-200 grader) tills pajskalet fått fin färg.
Fyllning:
Ca 500 g köttfärs
1 st lök
1 krossad och hackad vitlöksklyfta
1 påse tacokrydda (gärna ekologisk)
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
Stek köttfärsen, löken och vitlöken, blanda i tacokryddan, tomatpurén och vattnet, låt puttra en stund. Fördela köttfärsen på pajbotten.
Sås:
2 st hackade tomater
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
4 msk majonnäs
1 krm vitpeppar
2 dl riven ost
Blanda alla ingredienserna och häll över köttfärsen.
Grädda pajen i 225 grader ca 10-15 min eller tills den fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar