söndag 22 november 2009

Citronsaft med mynta

En riktigt frisk och god saft, Mattias tyckte smaken gick åt fläderhållet. Väldigt enkel att göra.

2 liter saft


Ingredienser:

4 st citroner, stora
1,2 l strösocker
30 g citronsyra
1 st mynta, kruka, färsk
1 l vatten


Gör så här:


1. Tvätta citronerna noga. Skala dem tunt med en potatisskalare utan att få med det vita.
2. Varva socker, citronskal och citronsyra i en skål. Pressa över citronsaften och lägg även i citronköttet. Plocka av myntabladen och lägg dem i skålen. Koka upp vattnet och häll det över. Rör tills sockret smälter. Täck över och ställ svalt 1 dygn.
3. Sila saften genom silduk. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor. Tillslut och förvara svalt.

Saften håller sig i ca 6 veckor. Späd 1 del saft med 4 delar vatten och servera med is i höga glas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar