fredag 20 november 2009

Krämiga Chokladbakelser

Fantastiskt goda!

8 Bakelser

280 g digestivekex

125 g smör

225 g grovhackad mörk choklad minst 70% kakaohalt

2 dl grädde

vispad grädde till servering

Gör så här:


1. Lägg digestivekexen i en plastpåse och använd en kavel för att krossa kexen till smulor eller använd en matberedare. Smält 25g av smöret i en panna och blanda ner kexsmulorna. Pressa ut smulblandningen i 8 små pajformar ca 6 cm i diameter kyl 15 min

2. Riv lite av choklad och ställ åt sidan för garnering.

Lägg resten av chokladen i en värmesäker skål, sätt skålen i en kastrull med sjudande vatten och låt chokladen smälta. Rör ner resten av smöret till en jämn kräm. Ta bort skålen från värmen och rör snabbt ner grädden. Blanda krämen tills den är slät och häll i formarna. Ställ i kylen och låt stå 2 timmar tills krämen blivit fast.

3. Ta ut bakelserna ur formarna när de ska serveras lägg upp på tallrikar spritsa lite grädde på och strö över lite riven choklad som dekoration.

4. Njut!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar