söndag 15 november 2009

Mattias Korv Stroganoff

Detta är vår favoritstroganoff, den smakar alltid lite olika från var gång vi gör den men den är alltid riktigt god.
Ingredienslistan är lång, men låt inte det avskräcka, det är mest olika kryddor som går snabbt att blanda i.
Vi går lite på känsla, Mattias brukar berätta vilka ingredienser som ska vara i (jag lär mig aldrig) och jag brukar hälla i så mycket som känns rätt just då. Har dock försökt att skriva ner lite mått, där det inte står något behövs troligtvis så lite att det är svårt att måttsätta.
Prova er fram!


Ingredienser:

500-800g tärnad falukorv
1 st hackad gul lök
Smör/olja
Curry
Cayennepeppar
Ca 2 krm paprikapulver
1 tärning hönsbuljong
Ca 1 msk tomatpuré
1 msk mjöl
500g krossade eller passerade tomater
Ca 1 krm vitpeppar
1 burk (2 dl) creme
fraiche
Citronpeppar
Örtsalt (Trocomare)


Gör så här:

Fräs hackad lök tillsammans med falukorven i smör eller olja tills löken är mjuk. Krydda med en doft av curry (det behövs inte alls mycket),cayennepeppar efter smak och ca 2 krm paprikapulver. Smula i hönsbuljongen och tomatpurén. Pudra över ca 1 msk mjöl (vi brukar hoppa över mjölet eftersom vi kör LCHF) och rör om ordentligt.
Häll på de krossade eller passerade tomaterna, rör runt och låt puttra en liten stund på svag värme.
Krydda med ca 1 krm vitpeppar.
Häll i c
reme fraichen och rör ordentligt.
Smaka av med citronpeppar och örtsalt.
Låt gärna puttra en liten stund på svag värme innan servering.

Servera med ris eller ät som den är om ni är LCHF:are. Skivad gurka passar jättebra till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar