onsdag 30 december 2009

Banoffeepaj

En storfavorit från min tid i England. Enjoy!

200 gr degistivekex
100 gr smält smör
1 burk kondeserad mjölk, cirka 400 gr
3 st skivade bananer
2½ dl vispad grädde
25 gr mörk flisad choklad

Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, fyll på allt efterhand som det kokar bort. Låt koka i minst tre timmar, ju längre du kokar desto hårdare toffé blir det. Smula kexen i matberedare och blanda det med det smälta smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt till dess toffén är färdig. . Kyl den oöppnade burken i kallt vatten. Bred ut smeten över pajskalet. Skiva bananerna och lägg dem ovanpå. Vispa grädden och bred den över. Garnera med flisad choklad och eventuellt några bananskivor. Ställ kallt till serveringen.
-Snodd på familjeliv.se

En annan version av Banoffeepaj med egengjord kolakräm.

1 kommentar:

  1. Lät jätte gott, det ska jag verkligen testa gottegris som jag är =)
    Har också en receptblogg =)

    http://www.pennysrecept.blogspot.com/

    Kika gärna in, kanske hittar något gott hos mig med

    //Penny =)

    SvaraRadera