söndag 13 december 2009

Ugnstekta kycklinglår med rosmarin och citron

Mattias älskade den här kycklingen och det blev faktiskt riktigt gott. Sås gjorde jag på skyn och en massa grädde (vi äter ju LCHF), den blev också riktigt god.Vi gissar att detta passar riktigt bra med klyftpotatis, men pga vår diet har vi inte provat detta själva.
Enkelt och riktigt gott, precis som ett recept ska vara!
4 personer

Ingredienser:
1 kg kycklinglår med ben
Rosmarinsalt
Svartpeppar
1 kvist färsk rosmarin (el 1 tsk torkad rosmarin)
Rapsolja
2 - 4 vitlöksklyftor
ca 1 msk pressad citron
Färsk rosmarinkvist


Beskrivning:
Sätt ugnen på 225 grader.
Krydda kycklingen med rosmarinsalt och peppar.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn bitarna på hög värme ca 1 minut per sida tills de får lite färg.

Lägg dem i en ugnsäker form.
Skala och dela vitlöksklyftorna och lägg dem runt kycklingen. Fördela rosmarinkvisten över kycklingen
Pressa/häll över citronsaften. Stek mitt i ugnen ca 25 min.


Lägg på färsk rosmarin och stek ytterligare ca 10 minuter tills kycklingen är helt klar.

Gör sås av stekskyn.

Servera med ugnstekt potatis och fetaost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar