onsdag 16 december 2009

Succékaka

En väldigt, väldigt god chokladkaka (kladdkaka), glasyren är underbar. Ett måste!


Kakan:
200 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
2 dl mjöl
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Smällt smöret och rör ner socker och ägg, tillsätt de torra ingredienserna. Lägg ett bakplåtspapper i formen (ca 25x35 cm) och bred ut smeten. Grädda i ugn i 175 grader i ca 15-20 minuter.

Glasyr:
2 dl grädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 g mörk blockchoklad
100 g smör

Blanda grädde, socker, sirap och blockchoklad i en kastrull. Låt koka under omrörning i 10-15 minuter tills den tjocknar.
Ta av kastrullen och rör ner smöret i klickar.
Bred glasyren över kakan och strö hackad mandel ovanpå.

Låt gärna kakan stå i kylen över natten innan den skärs upp i rutor.

Taget ur "Café Vildrosen´s Bästa"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar