torsdag 20 maj 2010

Varm "Bruschetta Siciliana"

Jaha, då var det dags att sno ett recept av maken igen. Titta gärna in på hans receptblogg: Granlunds Favoritkäk...

Jag älskar detta, näst efter Pasta i tomatsås med mozzarella & basilika, så görs detta oftast hemma hos oss. Märks det att jag snöat in på tomat, basilika och mozzarella eller!? Detta är vår variant av Bruschetta Siciliana.
Smaklig måltid!


2 port

2 skivor lantbröd
1 förp. buffelmozzarella
några skivor parmaskinka (el. liknande.)
1 vitlöksklyfta
olivolja (gärna med basilikasmak, men inte till röran.)


Tomatröra:

  • 2 mogna tomater
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 näve basilikablad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • Salt (Flingsalt med smak av rosmarin funkar skitbra)
  • Peppar
Kärna ur och hacka tomaterna, salta dem lätt och låt rinna av i sil medan du gör resten. (Det blir kladdigt nog ändå. :) ) Finhacka vitlök och basilika, blanda med tomaterna, olja och vinäger. Salta och peppra efter smak och låt blandningen stå och dra en stund. (Allt från 15 minuter och uppåt funkar.)

Rosta två skivor av något enkelt och gott lantbröd, inte nödvändigtvis pinfärskt. Ringla lite olivolja över och gnid brödskivorna med en halv vitlöksklyfta. Lägg på tomatröran och skivor av buffelmozzarella. Gratinera i ugnen på 175 grader i ~10 - 15 minuter.

Servera med ett par skivor parmaskinka och NJUT.

1 kommentar: