Eftersom vi inte alltid har tomatjuice hemma så lagar vi ibland till det med passata istället (det finns nästan alltid i skafferiet). För att få till smaken åt rätt håll brukar jag då krydda med citronpeppar stället för med salt och peppar.
4 portioner
25 minuter
Ingredienser:
400 g pasta linguini (färsk)
1 vitlöksklyfta, hackad
2 schalottenlökar, hackade
6 dl tomatjuice
2 hg mozzarella (gärna buffelmozzarella)
1 kruka basilika
salt och nymalen svartpeppar
olivolja till stekning
Gör så här:
1. Stek vitlök och schalottenlök mjuka i olivolja. Häll på tomatjuicen och koka upp. Låt såsen sjuda i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
2. Koka under tiden pastan enligt anvisning, häll av vattnet och vänd ner pastan i tomatsåsen.
3. Bryt mozzarellan i bitar och lägg på pastan, toppa med
basilikablad och ringla över lite olivolja.
Meget godt!
SvaraRaderaDet här ska jag testa. Ser riktigt smarrigt ut på bilden.
SvaraRadera