4 äggvitor
2 dl socker
(4 droppar ättika)
3 dl rice krispies
Smörkräm:
4 äggulor
1 dl socker
½ dl vispgrädde
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
Ovanpå:
3 dl vispad grädde
bär, tex jordgubbar &/el hallon
Gör så här:
Marängbottnar:
Dela på äggulor och vitor. Vispa äggvitor och socker ca 10 min.
Rör sedan försiktigt ned Rice Krispies.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper.
Grädda i 125° i mitten av ugnen, ca 1½ timme.
Rör sedan försiktigt ned Rice Krispies.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper.
Grädda i 125° i mitten av ugnen, ca 1½ timme.
Smörkräm:
Blanda allt utom smöret och vaniljsockret i en kastrull.
Koka till en jämn och tjock smet(tar bara några minuter). Rör/vispa hela tiden.
Tag kastrullen från spisen och rör ned vaniljsockret. Klicka sedan ned smöret.
Koka till en jämn och tjock smet(tar bara några minuter). Rör/vispa hela tiden.
Tag kastrullen från spisen och rör ned vaniljsockret. Klicka sedan ned smöret.
Lägg ihop:
Dela marängbotten i två halvor. Bred ut smörkrämen på den ena marängen.
Lägg den andra halvan ovanpå.
Hit går att förbereda dagen innan. Förvara den halvfärdiga tårtan svalt/kallt.
Lägg den andra halvan ovanpå.
Hit går att förbereda dagen innan. Förvara den halvfärdiga tårtan svalt/kallt.
Täck med vispad grädde innan servering. Garnera med jordgubbar, hallon eller nåt annat gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar